Backup copy

de organuldebunsimt

Comentez si eu aici, intr-un colt:

1. Daca vrem sa ne pastram suveranitatea (sau am pierdut-o iremediabil atunci cand ne-au calarit romanii&co?), trebuie sa fim in stare sa negociem de la egal la egal cu ceilalti. Adicatelea e egal cu 0 daca, legal vorbind, dumneavoastra si cu mine suntem egali si-ntr-o discutie despre viitor eu tac sau va spun o ghicitoare. Degeaba suntem egali, daca nu suntem in stare sa ne aparam punctul de vedere. Adica, degeaba pentru cel care apeleaza la ghicitoare. Daca ghicitoarea as fi spus-o eu: mai pe stanga – rusine ca abuzati de incompetenta mea, mai pe dreapta – bravo dumneavoastra, sunteti un individ competent!

2. Razboiul civil a fost adus in discutie de „tabara suverana”, „majoritatea cu simt civic”, „reprezentantii societatii civile, adanc patrunsi de valori democratice”, „parlamentarii cu revelatii divine si convingeri de dreapta – adanc PNListe” etc. la scurt timp dupa referendum, cand nici macar nu aveam rezultatele oficiale BEC. L-am auzit cu urechile mele pe domnul Calimente spunand asta explicit („cu subiect si predicat”), de exemplu. Daca-l ascultati pe domnul presedinte interimar, a sugerat si el asta de mai multe ori. De felia de societate civila reprezentata foarte vocal de domnul Dogaru ce spuneti? Se pune? La Antena 3 va uitati? Oamenii aia ce spun?

Dupa acele prime declaratii in care se vorbea explicit despre lupte de strada, razboi civil, confruntari in forta si alte cele, da, singura mea speranta era ca „dreapta (tatalui)” nu-i va da curs. Dar da, acum am impresia ca nimeni nu face un pas in spate nici in aceasta privinta. Si citindu-va articolul, vad ca nici dumneavoastra nu faceti asta.

3. Si astazi ma intreb de ce a tinut domnul Ponta neaparat sa mearga la Bruxelles. Si astazi ma gandesc la zvonul acela potrivit caruia Romaniei i s-a promis intrarea in Schengen in schimbul acelui vot din PE. Si astazi ma tot gandesc la recentele discutii fierbinti din interiorul UE, despre ducerea Uniunii la un nou nivel printr-o noua cedare de suveranitate.
Dar indemnul pe care l-as aduce eu in spatiul public ar fi un gand pios pentru negocierile care se vor duce pe aceasta tema. Daca vrem ceva, daca avem si noi idei coerente, trebuie sa mergem acolo si sa le expunem, sa negociem in avantajul nostru, nu sa ne plangem de aici, de dupa gard. Ce sa asculte UE, cand noi n-avem nimic de zis? E o situatie deosebita, care va avea urmari in toata Europa (cel putin) si preocuparea noastra principala e cum alimentam ura si frustrare pana la parlamentare. Nu vinde nimeni suveranitatea noastra, domnule Gotiu, o pierdem noi la barbut, la o bere, in spatele scolii, in timpul orelor.

 

Nota: acesta este un comentariu pasional la un articol semnat de domnul Gotiu. Acestui comentariu nu i-a fost dat sa fie publicat pe acel site.

Reclame